Firmamız 1992 yılında Türkiye’nin en önemli iplik bölgesi olan Kahramanmaraş’ta geri dönüşümlü pamuk ve polyester elyafın karışımından elde edilen open-end iplik üretimiyle tesktil sektörüne girmiştir. Elyaf olarak kullanılan rejenere polyester, geri dönüştürülmüş pet şişelerden, rejenere pamuk ise konfeksiyon imalatında kullanılan kumaşların kenara ayrılan firelerinden elde edilir. Bu ise hem paranın tasarrufu hem de konfeksiyonlardaki gereksiz kumaş atıklarının şifanoz ismi verilen çivili ve bıçaklı açıcılarda açılıp elyafa dönüşümün sağlanmasıyla çok önemli bir çevre duyarlılığı demektir.
Firmamızda Ne 10/1,20/1 ve 30/1 iplik kalınlıklarında ortalama aylık 300 ton karışımlı rejenere iplik üretimi yapılmaktadır. Gelişen teknoloji ve ürün çeşitliliğini yakalayabilmek, müşterilerin taleplerini eksiksiz ve zamanında yerine getirmek amacıyla 2004 yılında yuvarlak örme yatırımı yapılmıştır. Örme işletmemizde iki iplik, üç iplik, süprem,lakost, interlok,ribana ve kaşkorse v.b. kumaş olarak 50 örgü makinamızla günlük yaklaşık 13 ton imalat yapılmaktadır.
Misyon ve vizyonumuz doğrultusunda ürün ve müşteri portföyünü geliştirmek ve gelen talepleri ayrı kalite standardında karşılamak üzere boya, kasar ve yıkama proseslerini ihtiva eden, günlük 20 ton üretim kapasitesine sahip boyahanemiz 2008 yılında üretime başlamıştır.
“İnsana ve çevreye” saygıyı yönetim anlayışı olarak benimseyen Beydağ Tekstil, dünya genelinde birbirine bağlı iklim değişikliği, çevresel zorluklar, su, enerji ve biyolojik çeşitliliği korumak adına doğrudan ve kurumsal tedarik zincirleri aracılığıyla, Beydağ Tekstil çevreye duyarlı kumaşlar üretmeye ve çevresel sorumluluklar sürecini takip etmeye devam edecektir.